بهترین کولرگازی اینورتر چیست؟
در این مقاله از ایوولی قصد داریم شمارا برای انتخاب و خرید کولر گازی اینورتر راهنمایی کنیم.
کولر گازی اینورتر
اینورتر به یک نوع مدار الکتریکی یا دستگاه الکترونیکی اطلاق میشود که توانایی تغییر جهت جریان جذب شده و یا تولید شده از یک مبدل مستقیم را به جریان متناوب و یا بالعکس تبدیل میکنند. دو نوع اصلی اینورترها به صورت زیر میباشد.
- اینورتر دی سی به ای سی: این نوع اینورترها جریان مستقیم دی سی را به جریان متناوب ای سی تبدیل میکند. اینورتر های دی سی به ای سی عمدتا در سیستم های تولید انرژی خورشیدی خودروهای الکتیریکی و دستگاه های الکتیریکی کم مصرف استفاده میشود.
- اینورتر ای به دی سی: در این نوع اینورترها جریان متناوب ای سی به جریان مستقیم دی سی تبدیل میشود این اینوترها معمولا در دستگاه های الکترونیکی مانند کامپیوتر تلفن های همراه و دستگاه های شارژ از پریز های دیواری استفاده میشوند.
کاربرد اینورترها
اینورترها در محصولات مختلف و صنایع مختلف کاربرد زیادی دارند در زیر برخی از کاربردهای اصلی اینورترها آورده شده است:
1- کولر کازی و تهویه مطبوع: در کولرگازی ها و سیستم های تهویه مطبوع اینورترها برای کنترل دقیق توان خروجی و سرعت فن استفاده می شود.این ویژگی باعث کمبود بهره وری انرژی و راحتی کاربرآن می شود.
2- پنل های خورشیدی : در سیستم های تولید انرژی خورشیدی اینورترها برای تبدیل جریان مستقیم تولید شده توسط پنل های خورشیدی به جریان متناوب برای استفاده در خانه ها یا نهایتا شبکه برق شهری استفاده می شود.
3- خوردوهای الکتریکی : در خودروهای الکتریکی اینورترها برای تبدیل باتری الکتریکی به توان مورد نیاز برای موتور الکتریکی به توان مورد نیاز برای موتور الکتریکی استفاده می شود.
4- تجهیزات الکترونیکی: در دستگاه های الکترونیکی مانند کامپیوترها تلفن های همراه دستگاه های شارژ اینورترها برای تبدیل جریان متناوب از پریزهای دیواری به جریان مستقیم برای شارژ باتری ها استفاده می شود.
5- سیستم های نورپردازی : در برخی از سیستم های نورپردازی ال ای دی و نورپردازی های هوشمند ازاینورترها برای کنترل روشنایی و تنظیم دقیق نور استفاده می شود.
6- ماشین آلات صنعتی : در برخی از ماشین آلات صنعتی اینورترها برای تغییر سرعت موتورها و تنظیم دقیق توان خروجی مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین اینورترها در صنعت انرژی اتوماسیون صنعتی تلفن های همراه و دستگاه های جوش و سیستم های تغذیه برق نیز کاربرد دارند.
قطعات موجود در بردهای اینورتر کولر گازی
اینورترهای کولرگازی نیز از ترکیب چندین قطعه الکترونیکی و الکتریکی تشکیل شده اند که هر کدام وظایف مختلفی در کنترل و تنظیم عملکرد کولر دارند . برخی از قطعات اصلی موجود در اینورترهای کولرگازی عبارت اند از:
1- میکرو کنترل یا مدار کنترلی: این قطعه مسئول کنترل عملکرد کولر تنظیم توان خروجی مدیریت سیگنال ها برای بهبود بهره وری و عملکرد بهینه است.
2- بازوهای اچ بریدج : این بازوها شامل ترانزیستورها برای تغییر جهت جریان ولتاژ و کنترل سرعت فن در کولرگازی است.
3- سنسورها: سنسورها دما فشار و سایر پارامترها برای اندازه گیری شرایط محیطی و عملکرد کولرگازی به کار می رود.
4- فیلترها : برای حذف نویزها و نوسانات غیر مطلوب در سیگنال های کنترلی و خروجی استفاده می شود.
5- کاندنساتورها (خازن ها): برای نگه داری و انباشتن انرژی الکتریکی در مدار کولرگازی استفاده می شوند.
6- ترمینال ها و اتصالات : برای اتصال به منابع برق و اتصال به بارهای خروجی کولرگازی به کار می روند.
7- عناصرسوئچینگ: این عناصر برای کنترل دقیق سوچینگ ترانزیستورها در مدار استفاده می شوند. ترکیب این قطعات باهم به کولرگازی این امکان را می دهد که به صورت هوشمندانه و با بهره وری بالا عمل کند و تنظیمات دقیقی را براساس شرایط محیطی و نیازهای کاربران ارائه دهد.
اینورتر کولرگازی چگونه مصرف برق را کاهش می دهد؟
اینورتر کولرگازی با ارائه توان الکتریکی به صورت متغییر و تنظیم شده به موتورهای فن و کمپرسور توانایی بهره وری و کاهش مصرف برق را دارد . اینورترها به کمک فنون الکترونیکی سرعت موتورهای فن و کمپرسور را به طور کلی تنظیم می کند. در جریان کارکم سرعت موتورها کاهش می یابد که منجر به صرفه جویی در مصرف برق می شود . در کولرهای قدیمی چرخه های روشن وخاموش مکرر ممکن است مصرف انرژی را افزایش دهند ولی اینورترها این چرخه را بهبود می دهند.
و در طول زمان موتورها را در حالت کاری با بهره وری بالا نکه می دارند. همچنین اینورترها می توانند کنترل دقیق تری را بر روی ترکیب هوا (میزان گاز مورد نیاز) داشته باشد. این امر بهینه سازی مصرف انرژی را افزایش می دهد. در ضمن اینورترها می توانند در مواجهه با افت ولتاژ شبکه به صورت اتوماتیک تنظیماتی را انجام دهند تا مصرف برق بهینه باقی بماند. ترکیب این ویژگی به همراه کنترل دقیق میکروکنترل ها اینورتر کولرگازی راقادر به ارائه یک محیط خنک و راحت با مصرف کمتر انرژی می کند.
قطعات مختلف کولرگازی اینورتر
علاوه بر مغز برد که شامل میکروکنترل ها و سایر قطعات کنترلی است و قطعات اصلی مانند ترانزیستورها دیودها کولرگازی اینورتر دارای سایر قطعات و اجزا الکترونیکی نیز می باشد.
کمپرسور: قلب کولرگازی که گاز فشرده تر می کند و به صورت چرخشی گاز را درست به حرکت در می آورد . بیشتر کمپرسورهای اینورتر از نوع بی ال دی سی هستند. این کمپرسورها از موتورهای براساس دی سی بهره می برد که از حلقه های مغناطیسی برای ایجاد چرخش استفاده می کند. این کمپرسورها دارای بهره وری بالا بوده و قابلیت تغییر سرعت را دارا هستند. به برد اینورتر این امکان را می دهد که به طور دقیق سرعت حرکت آن ها را کنترل نمایید.
این امکان را فراهم می کند تا جریان مبرد به طور دقیق توسط سیستم کنترلی تنظیم شود و این تنظیم به بهینه کردن عملکرد سیستم و افزایش بهره وری کمک می کند. با کنترل جریان گاز به صورت دقیق فشار گاز در سیستم را تنظیم می کند و این امکان را به سیستم کمک می کند تا در شرایط مختلف محیطی عملکرد بهتر داشته باشد. همچنین این شیر با کنترل دقیق فشار از افت فشار زیاد در سیستم جلوگیری می کند که می تواند به سلامت و عملکرد بهتر دستگاه کمک کند.
فن های بی ال دی سی: نوع ساختار این فن ها مانند کمپرسورهای بی ال دی سی است. ویژگی این فن ها شامل موارد زیر است . بهره وری بالابه دلیل کاهش افت انرژی به علت اصطحکاک کمتر و کارکرد بهینه موتور قابلیت تغییر سرعت در این موتورها این امکان را می دهد تا به طور دقیق کنترل شود و با شرایط محیطی هماهنگ شود. همچنین به دلیل کاهش ارتشعات و صداهای غیر ضروری فن های بی ال دی سی معمولا کم صدا هستند و با توجه کاهش اصطحکاک و حداقل سایش مکانیکی این فن ها می توانند عمر مفید داشته باشند.
7 علت خراب شدن برد های اینورتر:
مهم ترین علت های آسیب دیدن بردهای اینورتر می تواند شامل موارد زیر باشد :
1- تغذیه نامناسب: ولتاژ ناپایدار یا افزایش ولتاژ ممکن است باعث خرابی برد شود.
2-گرمای زیاد: دمای بالای محیط یا نقاط گرمایی درون واحد می تواند به برد آسیب بزند.
3- رطوبت : مواد الکترونیکی حساس به رطوبت هستند و حضور رطوبت می تواند باعث خرابی شود.
4- اشکال در سیستم خنک کننده : مشکلات در سیستم خنک کننده ممکن است باعث گرمای زیاد در داخل واحد شده و برد را تحت تاثیر قرار دهد.
5- خرابی اجزای الکترونیکی: خرابی در قطعات الکترونیکی مانند ترازینستورها یا خازن ها می تواند علت خرابی باشد.
6- تداخلات الکترومغناطیسی: تداخدات الکترونیکی از دیگر دستگاه ها ممکن است باعث نقص در عملکرد برد شود.
7- عیب در نصب یا تعمیر: نصب نادرست و یا تعمیرات غیرحرفه ای می تواند به خرابی برد منجر شود.
سنسورهای مختلف کولرگازی اینورتر
کولرهای گازی اینورتر معمولا از سنسورهای مختلف برای بهبود کارایی و کنترل بهتر استفاده می کنند . سنسورهای مهم شامل موارد زیر می باشد: سنسور دما، سنسور فشار ، سنسور جریان .
1- سنسور دما : سنسور دما استفاده شده در کولرگازی معمولا از نوع ntc هستند این سنسورها تغییر دما اطلاعات لازم برای کنترل دما را فراهم می کنند. سنسور ان تی سی یک نوع حسگر دما است که مقاوت الکتریکی آن با افزایش دما یا کاهش می یابد . در کولرهای گازی این سنسور برای اندازه گیری دما و کنترل سیستم تهویه و گرمایش استفاده می شود . زمانی که دما افزایش می یابد . مقاومت ان تی سی کاهش یافته و این تغییر برای سیستم کنترل اطلاعات مهمی را ارائه می دهد تا دمای مناسب حفظ شود.
2- سنسور فشار: سنسور فشار برای کولرگازی به منظور اندازه گیری فشار داخلی یا خارجی سیستم استفاده می شود. این سنسورها معمولا به منظور کنترل و نظارت برفشار گاز درون سیستم کولرها استفاده می شود. تا عملکرد بهینه این سنسور ها معمولا به منظور کنترل و نظارت برفشار گاز درون سیستم کولرها استفاده می شود. تا عملکرد بهینه دستگاه حفظ شود. سنسورهای فشار برای کولرگازی معمولا دو نوع استفاده می شوند و نوع اول سنسور فشار دیجیتال این حسگرها از تکنولوژی دیجیتال برای اندازه گیری فشار استفاده می کند. این نوع سنسور ها دقت بالا و خروجی دیجیتال دارند که به سیستم کنترل کولرگازی اطلاعات دقیقی از فشار را ارائه می دهد. نوع دوم : سنسور فشار انالوگ است که برای نمایش فشار استفاده می کنند. خروجی این سنسورها معمولا به صورت ولتاژ آنالوگ است که به دستگاه کنترل ارسال می شود.
3- سنسور جریان: این سنسور برای اندازه گیری جریان گاز در سیستم استفاده میشود. تا به کنترل بهتر دما و عملکرد دستگاه کمک کند. این سنسورها معمولا به منظور بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش کارایی سیستم های خنک کننده مورد استفاده قرار می گیرند.
5 عیب رایج کولرگازی اینورتر چیست؟
کولرگازی اینورتر بهره وری بالا و کارایی بهتری نسبت به مدل های قدیمی دارند اما همچنان معایبی نیز وجود دارد.
1- هزینه ابتدایی: هزینه خرید کولرگازی اینورتر نسبت به نوع قدیمی بالاتر است که ممکن است برخی از افراد را از استفاده از آن منع می کند.
2- حساسیت به ذرات معلق: این دستگاه حساسیت بیشتری به ذرات معلق در هوا را دارد که ممکن است نیاز به نظافت و مراقبت دقیق تری داشته باشد.
3- نیاز به تخصص فنی: نصب و تعمیرات این دستگاه ها نیاز به تخصص فنی دارد که ممگن است در صورت نیاز به تعمیرات هزینه ها افزایش یابد.
4- هماهنگی با سیستم های متنوع : برخی از مدل های اینورتر ممکن است با سیستم های گرمایشی یا سرمایشی متنوع هماهنگی نداشته باشند.
5- صدا در برخی موارد: علیرغم پیشرفت های صورت گرفته برخی از کولرهای اینورتر در حالت کار عادی ممکن است صدایی تولید کنند که مزاحمتی برای برخی افراد باشد.