Picsart 24 03 20 18 10 10 966

وکیوم سیکل کولرگازی و کاربرد آن

نمایندگی ایوولی؛ خلا یا وکیوم سیکل کولرگازی عبارتست از تخلیه هوا و رطوبت موجود در سیکل کولرگازی و در اصطلاح به معنی مکیدن هواست. کولرگازی ایوولی همانند هر سیکل بسته‌ای جهت گردش بهتر گاز نیاز به خالی شدن هوا از مسیر دارد. به عنوان مثال در سیکل گرمایش منزل توسط رادیاتور و پکیج، با استفاده از شیر و نت یا هواگیری هوای موجود در سیکل تخلیه شده و آب به راحتی به چرخش در می‌آید.

درصورت وجود هوا در سیکل آبگرم مصرفی و وکیوم نبودن مسیر، گرمایش خوبی نخواهیم داشت. سیکل کولرگازی داکت اسپیلت و سیستم های تهویه مطبوع از این قاعده مستثنا نیست و جهت چرخش بهتر گاز و سرمایش بهتر باید هواگیری از مسیر صورت بگیرد. البته وکیوم کردن کولرگازی دارای محاسن دیگری نیز هست که در ادامه به آن می‌پردازیم.

وکیوم کولر گازی جهت افزایش طول عمر دستگاه

یکی از مزایای وکیوم کردن کولرگازی، افزایش طول عمر دستگاه است. درصورت وکیوم کردن درست و با زمان استاندارد و با دستگاه وکیوم مناسب می‌توانید طول عمر دستگاه را به مدت طولانی تضمین کنید. در صورت وکیوم نشدن سیکل کولرگازی روغن موجود در کمپرسور با هوا و رطوبت ترکیب شده و درنتیجه باعث اسیدی شدن گاز و خوردگی عایق سیم پیچهای کمپرسور می‌شود.

این موضوع زمانی که دستگاه تازه نصب شده باشد به چشم نمی‌آید، اما زمانی که یک یا دو سال از عمر دستگاه می‌گذرد به مرور خود رانشان داده و باعث افت سرما و در موارد حادتر باعث گرفتگی مسیر و کیپ شدن سیکل می‌شود. روغن کمپرسور پس از ترکیب با هوا و رطوبت علاوه بر اسیدی شدن، خاصیت خنک کنندگی و همچنین روانکاری خود را ازدست می‌دهد و علاوه بر نابود کردن قسمت الکتریکی، قسمت مکانیکی را نیز ازبین می‌برد و خسارت جبران ناپذیری را به موتور کولرگازی وارد می‌کند و باعث ایجاد هزینه سنگین برای مشتری می‌شود.

وکیوم سیکل کولرگازی و کاربرد آن

تاثیر وکیوم کولرگازی و افزایش عمر قطعات مسی

همان طور که در بالا توضیح داده شد وکیوم باعث افزایش طول عمر کمپرسور دستگاه می‌شود. درصورت وکیوم نکردن سیکل سیستم‌های تهویه مطبوع علاوه بر آسیب به کمپرسور به قسمتهای مسی مانند لول‌ها و اتصالات نیز آسیب وارد می‌شود. روغن کمپرسور پس از ترکیب با هوا و رطوبت، اسیدی شده و خاصیت خورندگی پیدا می‌کند. این روغن اسیدی در قسمت‌هایی که فشار مبرد بالاتر است باعث خوردگی می‌شود. ازجمله قسمت‌هایی که در هنگام اسیدی شدن گاز به خوردگی دچار می‌شود عبارتند از: خم های موجود در اتصالات کمپرسور به کندانسور، خم های یو شکل کندانسور، خم های موجود در اواپراتور

زمانی که کولرگازی با این مشکل روبرو شد، عملا کل سیکل نابود شده و در صورت رفع نشتی از قسمت آسیب دیده، قسمت دیگری دچار نشتی می‌شود. بهتر است جهت کاهش هزینه دستگاه اسیدی را با دستگاه نو تعویض نمایید. همچنین بهتر است جهت اطمینان خاطر از سلامت دستگاه کلیه مسیر لوله کشی و ارتباطی بین یونیت داخلی و خارجی را تعویض نمایید. اگر لوله کشی بین یونیت داخلی و خارجی به صورت توکار انجام شده است و قابلیت تعویض این لوله ها وجود ندارد بهتر است با مواد شستشو کننده سیکل نظیر بنزین و تینر و همچنین گاز ازت کل مسیر لوله کشی را شستشو داده و پس از آن اقدام به نصب دستگاه جدید نمایید.

وکیوم کردن سیکل کولرگازی جهت کاهش حرارت کمپرسور

یکی دیگر از محاسن وکیوم کردن کولرگازی آن است که سبب می‌شود حرارت تولید شده توسط کمپرسور کاهش یابد. در صورتی که وکیوم صورت نگیرد حرارت کمپرسور به طور قابل ملاحظه ای افزایش می‌بابد. علت افزایش حرارت کمپرسور وجود هوا و رطوبت و به اصطلاح وجود مانع در حرکت گاز است. این امر سبب افزایش فشار مکانیزم تراکم کمپرسور و در نتیجه زیاد شدن اصطحکاک و اصطحلاک کمپرسور می‌شود. حرارات اضافی تولید شده در کمپرسور به دلیل وکیوم نکردن سیکل تهویه به مرور خود را نشان داده و باعث خراب شدن سیم پیچهای آن می‌شود. درضمن با توجه به افزایش فشار کاذب در سیکل کمپرسور افزایش مصرف برق و جریان دستگاه دور از ذهن نیست.

طریقه وکیوم کولر گازی چگونه است؟

دستگاه وکیوم یک الکترو موتور الکتریکی است که توسط یک مکانیزم مکشی باعث تخلیه هوای داخل سیکل کولرگازی می‌شود. واحد اندازه گیری وکیوم cfm است. این دستگاه از ۰.۵cfm تا چندین cfm موجود است، اما ظرفیت مناسب جهت استفاده از سیستم های تهویه مطبوع سبک حداکثر ۲cfm است. همچنین در دستگاه‌های با قدرت بالا جهت ایجاد خلا و فشار منفی در سیکل از وکیوم دو مرحله ای استفاده می‌شود. در صورت استفاده از وکیوم با ظرفیت بالا جهت ایجاد خلا در سیکل، فشار در مسیر کولرگازی به سرعت کاهش میابد و رطوبت موجود در دستگاه به سرعت به جوش می‌آید و اجازه خارج شدن رطوبت را از مسیر نمی‌دهد. وکیوم استاندارد در دستگاههای خانگی وسبک باید توسط وکیوم ۱.۵و یا ۲cfm انجام شود و مدت زمان وکیوم کردن ۳۰ دقیقه باشد. جهت وکیوم استاندارد بهتر است هر ده دقیقه انجام وکیوم ۳ دقیقه به آن فرصت داده شود و پمپ وکیوم خاموش شود و بعد از گذشت ۳ دقیقه مجددا روشن شود تا رطوبت به طور کامل از لوله ها خالی شود.

دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *