تفاوت کولر گازی و اسپلیت چیست؟ | بررسی 5 مورد مهم
تفاوت کولر گازی و اسپلیت را میتوان در 5 مورد بررسی کرد. این دو محصول، دو تعبیر یکسان در سیستمهای تهویه مطبوع ایوولی هستند و در واقع به یک مضمون اشاره میکنند. در گذشته و زمانی که کولرهای پنجرهای به بازار عرضه شده بود و جزو تنها سیستم تهویه مطبوع به حساب میآمد، بسیاری از افراد به آن کولر گازی میگفتند. علت این امر آن بود که سیستمهای تهویه مطبوع برای ایجاد سرما نیاز به گاز یا مبرد داشتند از این رو به آن کولر گازی میگفتند.
پس از گذشت زمان و افزایش فناوری ساخت سیستمهای تهویه مطبوع و از طرفی پایین بودن راندمان سرمایشی کولر گازیهای پنجرهای و زیاد بودن مصرف برق این دستگاهها، کولرگازیهای دوتیکه یا داکت اسپلیت به بازار عرضه شدند. این کولرگازیها دارای دو بخش یونیت داخلی و یونیت خارجی بودند و قسمت بیرونی و داخلی توسط لوله و کابل ارتباطی به یکدیگر متصل میشدند. حال که کولرگازیهای دوتیکه به بازار عرضه شدند برای متمایز کردن نام این سیستمها از یکدیگر به سیستمهای تهویه مطبوعی که به صورت یک پکیج هستند کولر گازی و به سیستمهایی که دارای دو بخش بیرونی و خارجی هستند، اسپلیت یا دوتیکه گفته میشود.
5 تفاوت کولر گازی و اسپلیت
تفاوت کولر گازی و اسپلیت از نظر مصرف برق
یکی از پارامترهای مهم در هنگام خرید سیستمهای تهویه مطبوع میزان مصرف برق دستگاه است. یکی از معایب کولر گازی پنجرهای نسبت به اسپلیتها دو تیکه میزان مصرف برق بالای آنهاست. اکثر کولر گازیهای پنجرهای در بازار دارای مصرف برق بالایی بوده و مناسب مناطق بسیار گرم است و به لحاظ میزان هزینه برق در صورت استفاده در مناطق غیر حارهای هزینه سنگینی را به خریدار متحمل می کند. یکی از دلایلی که سبب روی آوردن افراد به استفاده از اسپلیتهای دو تیکه گردید، همین میزان مصرف برق بالای این دستگاههاست.
تفاوت کولر گازی و اسپلیت از نظر هزینههای نصب
یکی از نقاط قوت کولر گازی پنجرهای نسبت به اسپلیتهای دو تیکه نداشتن نیاز به نصب است. این کولر گازیها با ساختن محلی جهت قرارگیری آماده بهرهبرداری هستند. در مقابل کولر گازیهای پنجرهای، اسپیلتهای دیواری قرار دارند که نیاز به نصب و لولهکشی استاندارد دارند. یکی از دلایلی که سبب شده است همچنان از کولر گازیهای پنجرهای استقبال شود، آن است که نیاز به نصب پیچیده و زمان بر نداشته و با کمترین هزینه آماده بهرهبرداری میشود.
تفاوت کولر گازی و اسپلیت از نظر نوع کمپرسور
اکثر کولر گازیهای پنجرهای که در بازار عرضه میشوند مناسب مناطق حارهای هستند. به همین دلیل است که این کولرگازیها دارای کمپرسور با مکانیزم پیستونی میباشند. البته کولر گازی با کمپرسور روتاری نیز وجود دارد که بیشتر برای مناطق معتدل و مرطوب مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاهها دارای راندمان سرمایشی و گرمایشی پایینتری به نسبت اسپلیتهای دوتیکه است.
اسپلیتهای دو تیکه دیواری و ایستاده نیز به دلیل داشتن یونیت خارجی جدا قابلیت به کارگیری از انواع کمپرسورها نظیر روتاری، پیستونی، اسکرال را دارا میباشند. اسپلیتهای دوتیکه دارای راندمان سرمایشی و گرمایشی بالا بوده و قابلیت به کارگیری در انواع شرایط آب و هوایی را دارد.
تفاوت کولر گازی و اسپلیت از نظر ظرفیت
از دیگر معایب کولر گازیهای پنجرهای داشتن ظرفیت ساخت پایین است. حداکثر ظرفیت تولیدی کولر گازی پنجرهای ۳۰۰۰۰BTU است. یکی از علتهایی که سبب میشود نتوانیم ظرفیت بیشتر را برای کولر گازی انتخاب کنیم آن است که حجم کندانسور در ساختمان کولر گازی پنجرهای دیگر قابل اجرا نبوده و لذا از ساخت آن صرف نظر میشود. از مزیتهای اسپلیت دوتیکه، داشتن توانایی ساخت ظرفیتهای بالا است.
البته اسپلیتهای دو تیکه دیواری نهایت دارای ۳۶۰۰۰ BTU ظرفیت است و بعد از آن ظرفیت وارد دستگاههای دو تیکه ایستاده میشویم. در حال حاضر یکی از بهترین و باکیفیتترین سیستمهای تهویه مطبوع که دارای قیمت مناسب و تنوع بسیار است، کولر گازی ایوولی است.
تفاوت کولر گازی و اسپلیت دو تیکه از نظر طول عمر
طول عمر هر محصولی بسته به نوع آلیاژ و متریال به کار رفته درآن متفاوت است. این امر رابطه مستقیمی با میزان قیمت محصول و نوع برند آن دارد. از دیگر تفاوتهای کولر گازی و اسپلیت دو تیکه میزان طول عمر این دستگاه هاست. با توجه به بررسیهای صورت گرفته میزان طول عمر کولر گازی پنجرهای در مقابل اسپلیتهای دو تیکه بیشتر است. البته هرچه میزان سرویس و نگهداری کولر گازی بهتر باشد، طول عمر آن نیز بیشتر است.
جهت سرویس کولر گازی پنجرهای و اسپلیت دو تیکه حتما از افراد ماهر استفاده نمایید. همچنین انتخاب برند معتبر و با کیفیت نظیر ایوولی سبب میشود، طول عمر دستگاه شما افزایش یابد و خریدار با خیال راحت از کولر گازی خود استفاده نماید.
-
I conceive this web site holds some very excellent info for everyone. “Billy T-T-T-T-Today, Junior” by Billy Madison.